Élményalapú szótárhasználat a digitális oktatás „korában” online továbbképzések

A jelenlegi helyzetre való tekintettel kiadónk szótárbemutatóját ebben a tanévben online továbbképzés formájában rendezzük meg Kétnyelvű gyerekszótárak és tanulószótárak, az Online Szótári Rendszer, avagy mindenki másképpen tanulja (vagy tanítja) – Élményalapú szótárhasználat a digitális oktatás „korában” címmel. Tisztelettel meghívjuk Önt és kollégáit erre a rendezvényre. Az eseményt a Zoom felületén bonyolítjuk le. A gyerekszótárhoz kapcsolódó, illetve a tanulószótárhoz és online szótári rendszerhez kapcsolódó továbbképzést is több alkalommal tartjuk meg, hogy a jelentkezők választhassanak a különböző időpontok közül. A továbbképzés körülbelül 2x45 perces lesz, rövid szünettel.  

A tanulószótárhoz és online szótári rendszerhez kapcsolódó továbbképzés választható időpontjai:

  • 2020.10.15. (csütörtök) 15 órától 17 óráig
  • 2020.10.20. (kedd) 14 órától 16 óráig
  • 2020.11.03. (kedd) 15 órától 17 óráig

A gyerekszótárhoz kapcsolódó továbbképzés választható időpontjai:

  • 2020.10.22. (csütörtök) 15 órától 17 óráig
  • 2020.11.05. (csütörtök) 14 órától 16 óráig

Ha mindkét téma (gyerekszótár és tanulószótár is) érdekli, akkor jelentkezhet mindkét továbbképzésre.

  • A továbbképzésen részt vevők egy 3000 Ft-os könyvvásárlási kupont kapnak, amit a www.olvas.hu oldalon használhatnak fel egyszer, legalább 6000 Ft-os vásárlás esetén. Postaköltséget a kiadó nem számít fel. Amennyiben mindkét továbbképzésen részt vesz, két kupont küldünk.
  • A résztvevők kérdéseiket a Zoom felületén írásban tehetik fel, a válaszokat szintén írásban kapják meg.
  • Jelentkezni ezen a linken tudnak: JELENTKEZEK!

 

A továbbképzésen szó lesz azokról az élményalapú tanulási és tanítási lehetőségekről, amelyeket az adott korosztályok esetében (9-12 és 12-18 évesek) az eddigi tapasztalatok alapján hatékonyan lehet alkalmazni. Beszélünk azokról a legfontosabb kétnyelvű gyerekszótár és tanulószótár elemekről, amelyek mindezt támogatni tudják. Példákon keresztül bemutatjuk, hogy milyen gyakorlatok támogathatják az élményalapú tanulást és tanítást, milyen készségeket lehet fejleszteni. Szó lesz az eddigi tapasztalatokról, amelyek alapját középiskolás diákokkal való együttműködés képezi. Néhány példa segít szemléltetni, hogy a nyomtatott képes szótáraknak „hol” is van a helye a készségfejlesztésben a digitális oktatásban, milyen lehetőségek rejlenek bennük.

 

Kérdések, amelyekre keressük a lehetséges válaszokat: 
Mit is jelent napjainkban az élményalapú tanulás a 9-12 és 12-18 éves korosztály számára? Miben tudja ezt egy kétnyelvű tanulószótár nyomtatott és/vagy online változata támogatni? Milyen készségek fejleszthetőek az online tanulószótár segítségével? Kihívások és megoldások tárháza. Kutatási és pedagógiai tapasztalatok alapján átgondolt lehetőségek, módszertani eszköztár elemek, amelyek hatékonyan alkalmazhatóak az idegen nyelv tanulása és tanítása során a 9-12 és 12-18 éves korosztály esetében. Miben tudnak a nyomtatott képes szótárak segíteni? 

  • Részvétel esetén 5 kreditpontot biztosítunk, melyet egy egyszerű, otthoni feladat elvégzése és visszaküldése után fognak megkapni.
  • Amennyiben mindkét továbbképzésen részt vesz, és mindkettő után elküldi a feladatot, 2x5 kreditpontot biztosítunk.

Felmerülő kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a lenti elérhetőségeken. 

Maxim Könyvkiadó Kft. a Grimm Szótárak kizárólagos kiadója | 6728 Szeged, Kollégiumi út 11/H. 
tel.: (62) 548 444, (62) 551 100