Hírek

TOVÁBBKÉPZÉSEK

Tisztelt Nyelvtanárok! Kedves Kollégák!

Ebben a tanévben is szeretnénk meghívni Önöket a Grimm Szótárak és a Maxim Könyvkiadó módszertani továbbképzésére. Az eddigiekkel ellentétben most nem egy szótárt vagy szótártípust állítottunk a fókuszba, hanem lexikográfiai információkat, szótártörténeti érdekességeket, szótárhasználat tanítási módszereit.

A továbbképzés 5 órás, költségeit továbbra is kiadónk vállalja. A továbbképzés – a 277/1997. (XII.22) Kormányrendelet értelmében – beszámítható a 120 órás kötelező képzésbe. A képzésről tanúsítványt állítunk ki.

A továbbképzés pontos helyszínei és időpontjai, valamint bővebb információk az Eseménynaptár menüpontban olvashatók.

Ajándékok, kedvezmények
·  A résztvevő nyelvtanárokat kiadvánnyal ajándékozzuk meg a továbbképzés végén.
·  A helyszínen kiadványaink jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Tisztelettel és üdvözlettel:
A fogadó intézmény és a Maxim Könyvkiadó, a Grimm Szótárak munkatársai

Véleménykérés

Weboldalunk "Rólunk" menüpontjában számos pozitív vélemény ill. tapasztalat olvasható kiadónkról. Ezeket a véleményeket pár évvel ezelőtt írták nyelvtanár kollégák, melyekről úgy gondoljuk, ideje lenne aktualizálni.

Kérjük, ha van akár pozitív, akár negatív véleménye szótárainkról, bármely kiadványunkról, vagy olyan tapasztalata, melyet szívesen megosztana velünk és másokkal, juttassa el a info@grimm.hu e-mail címre VAGY ossza meg Facebook oldalunkon.*

Minden visszajelzést nagyon szívesen veszünk!

*Kérjük, hogy minden esetben tüntesse fel azt is, közzétehetjük-e nevét / felhasználónevét / foglalkozását a véleménnyel együtt, vagy csak nekünk szánja.

Köszönjük!

TIÉD A SZÓ-TÁR NYELVI VERSENY: EREDMÉNYEK

A TIÉD A SZÓ-TÁR verseny ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÓJA Szegeden, zárt körű rendezvény keretében lesz.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az eseményen részt vesznek a sajtó képviselői, érdeklődik a közmédia, több tévéadó, rádió és az írott sajtó.
Előzetes jelzésük alapján a rendezvényen itt lesznek többen is a szótárak szerzői közül, az Oroszországi Föderáció követ-tanácsosa, az új Orosz Gyerekszótár szerzője, a minisztérium munkatársa, és itt lesznek a Libri Kft. képviselői is.

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra
Cím: 6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.
Dátum: 2016. május 31.,

Várjuk szeretettel a vendégeket és a helyezést elért diákokat és tanárokat!
------------------------------------------------
A NYERTESEKET ÉS MINDEN CSAPAT PONTSZÁMÁT KÉT KÜLÖN DOKUMENTUMBAN, ITT A HÍR ALJÁN A MEGADOTT LINKEKEN TUDJÁTOK MEGNÉZNI.

GRATULÁLUNK A NYERTESEKNEK és természetesen mindenkinek, aki versenyzett!
-------------------------------------------------------
Részeredmények: A versenyen elért pontszámok, ill. a csapatok és döntőbe jutott csapatok kódjai két hírrel lejjebb, a "részeredmények" menüpontban találhatók!

Összegzés: A Tiéd a Szó-Tár nyelvi versenyre 649 iskolából 1054 nyelvtanár nevezett, és 2674 csapat indult 5 idegen nyelv 12 kategóriájában, több, mint 10.000 fővel! Az elődöntőket követően az adott régión belül kategóriánként a legjobb 8 csapat juthatott tovább a regionális döntőkbe, amit 8 helyszínen alkalmanként 350–400 fő részvételével rendeztünk meg. A regionális döntőn indulókból már csak kategóriánként 1 csapat jutott tovább az országos döntőbe, amit Szegeden, a Grimm Kiadó "szülővárosában" rendeztünk, ahol a legjobbakat 98 csapattal 422 fő képviselte.

Külön köszönetet érdemelnek a fogadó iskolák, akik a termek rendelkezésünkre bocsájtása mellett sokat segítettek, hogy zökkenőmentesen tudjuk levezényelni a döntőket!

A verseny mostani sikerére való tekintettel szeretnénk azt a következő tanévben is meghirdetni, annyi változással, hogy a következő megmérettetésre nem csak csapatokat, hanem egyéni versenyzőket is várunk majd!

Az első három helyezett csapat eredményeit ITT , az összes csapat pontszámát pedig ITT találják!

Grimm Könyvkiadó Kft. | 6725 Szeged, Petőfi Sándor sgt. 43. | tel.: 62/ 648-152