Rólunk

TÉNYEK ÉS SZÁMOK A GRIMM KIADÓRÓL

 • 1991 óta gondozzuk Magyarország egyetlen teljesen új szótárprogramját. A szótárak kiadását 1996-ban kezdtük
 • 70 új szerkesztésű szótárt adtunk ki 7 nyelven (angol, francia, holland, német, olasz, orosz, spanyol)
 • 9 Kiváló Magyar Szótár díjat kaptunk a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottságától
 • 3 szótársorozatunkat ismerték el Magyar Termék Nagydíjjal®  (2008., 2009., 2010.)
 • A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Gazdasági Szakosztálya Gazdasági Újságírói Díjjal tüntette ki szakszótárainkat – mely számunkra is különleges meglepetés volt
 • Küldetésünk a modern magyarországi idegennyelv-oktatás teljesen új fejlesztésű, aktuális és használható szótárakkal történő támogatása
 • 130 szerző és a kiadó jól képzett munkatársainak köszönhetően "Szótárnagyhatalom" lettünk... (bővebben...)

A SZÓTÁRAINK

 • modern és innovatív szótárak: naprakész szókinccsel
 • elsősorban magyar anyanyelvű felhasználóknak készültek
 • felhasználóbarát szótárak: kék címszavakkal
 • minden kiadással megújulnak: nincs változatlan utánnyomás
 • a felhasználók igényeinek figyelembevételével készülnek
 • új szótári műfajokat jelentettünk meg a piacon (tanulószótár, gyerekszótár)
 • hiánypótló kiadványok (szakmai szótárak)
 • segítünk a megfelelő szótár kiválasztásában (tovább>>)

 

 

Grimm Szótárbemutató Körút

A szótárbemutatók alkalmával Tanulószótárainkat és Gyerekszótárainkat mutatjuk be országszerte, immár évek óta. A rendezvény felettébb sikeres, melyet az alábbi tények is igazolnak:

 • 2007 novemberében kezdődött, és ennyi idő alatt az egész országot bejártuk
 • 140 városba látogattunk el – köszönet ezúton is a fogadó Intézményeknek!
 • közel 1700 iskola jött el és érdeklődött szótáraink iránt
 • A mai napig mintegy 7000 résztvevő Nyelvtanár gazdagodott sok új információval és egy Grimm szótárral is

Köszönjük, hogy a Grimm szótárak mellett döntöttek!
Néhány véleményt és visszajelzést a bemutatóról és a szótárakról ide kattintva  olvashatnak…

A szótárkörút ma már 5 órás továbbképzés formájában folytatódik, más-más tematikával.
A rendezvénynek szívesen helyt adó iskolák jelentkezését mindig örömmel vesszük!

Vélemények, visszajelzések a kiadóról, a szótárainkról, a továbbképzésekről

"A Grimm továbbképzéssel kapcsolatban szeretnék egy-két gondolatot megosztani. Be kell vallanom, hogy korábban azt hittem, hogy a kétnyelvű SZÓTÁR (csupa nagy betűvel) kizárólag Akadémia Kiadós lehet, ezért tele voltam előítéletekkel, amikor elindultam erre a továbbképzésre - kolléganőm rábeszélésére. Most már hálás vagyok neki, hogy elmentünk, mert különben még ma sem ismerném ezeket a fantasztikus kiadványokat. Minden elismerésem a szótárak szerzőinek! Rengeteg munkájuk van benne és igazi profi művek! Végre olyan szótárt tarthatok a kezemben, ami nem avult el, könnyen áttekinthető, öröm használni. A gyerekszótár külön említést érdemel. A gyerekek akkor beleszerettek, amikor a kezükbe adtam. Ez mindent elárul.
Még egyszer köszönöm, hogy részt vehettem ezen a továbbképzésen és gratulálok a szerzőknek. "
2013. Ajka

"Francia szótaruk roppant elégedett hasznalójakent írok Önöknek. Nyelvi szakmunkásként az átlagnál jóval kritikusabban viszonyulok a szótarakhoz, de az Önök francia kéziszótárában gyakorlatilag hibátlan termékre leltem."

2012. november

"Először is a köszönet szavaival szeretném kezdeni, nagy élmény volt számomra a továbbképzés, engem tökéletesen meggyőztek és elvarázsoltak! Ezt a lendületet igyekeztem továbbadni az osztályokban, ahol tanítok.
Emellett, meg kell hogy mondjam, rém büszke vagyok magamra, nem is számítottam ekkora sikerre a gyerekek körében.

Azt hiszem, nagy köszönettel tartozom, tartozunk, a további együttműködés reményében…
2012. november, Mosonmagyaróvár"

"Köszönöm segítségét, valamint további jó munkát kívánok Önnek és az egész kiadónak is. Nagyon örülök, hogy együttműködésünk most már hosszú ideje kiváló, aminek köszönhetően az idegen nyelv oktatása még inkább zökkenőmentessé válhatott iskolánkban. Továbbá gratulálok az iskolai online rendszer kiépítéséhez is, amely szerintem ismételten nagyszerű kezdeményezés a minőségi nyelvtanítás és nyelvtanulás irányában!" (2012. szeptember, Szob)

"Először is szeretnék gratulálni a nyíregyházi szótárbemutatóhoz, nagyon élvezetes volt, sok érdekes információt hallhattunk. Én személy szerint még nem voltam hasonló bemutatón, és elképedve tapasztaltam, hogy mennyit dolgoznak annak érdekében, hogy minden tekintetben ki tudják elégíteni a szótárhasználók sokrétű igényeit - legyen szó felnőttről vagy gyerekről.

A Grimm szótárakkal akkor ismerkedtem meg, mikor 2001-ben elkezdtem a német szakot a Nyíregyházi Főiskolán, és az egyik kedves tanárom ajánlotta, hogy mindenképpen szerezzem be, ha jutni szeretnék egyről a kettőre. Én persze megvettem, amit a mai napig nem bántam meg, a Grimm kéziszótár – immáron gyakorló tanárként – kilenc éve "hűséges társam". :) Azóta minden tanítványomnak ezt ajánlom, és most a gyerekszótárt is megvettem, hogy a kis negyedikeseimnek és szüleiknek is a kezükbe adhassam." (Nyíregyháza, 2011. február)

"A továbbképzéssel kapcsolatban csak pozitívumokat tudok említeni. Régóta csak Grimm tanulószótárakat ajánlok a tanítványaimnak, de ismertetőn nem vettem részt ezidáig, bár megrendelőlapon már rendeltem Önöknél szótárat. Lehet, hogy valamelyik konferencián találkozhattam valamelyik munkatársukkal. Gyáfrás Edit előadása nagyon tetszett, megerősített abban, hogy jó szótárat használok és megfelelően."
2011.szeptember, Kecskemét

"A szótárt (angol, tanuló) igyekeztem minél jobban áttanulmányozni. Azokat az elvárásaimat, amit az előadáson az előadó kérésére egy kis lapon jeleztünk, tökéletesen kielégítette:
- könnyen kezelhető
- áttekinthető
Ezenkívül ami nekem tetszett:
- épületekről, nevezetességekről stb. tömör rövid leírás, ami segíti a tanulókat az angol kultúra megismerésében
- az a néhány betűzdelt kép, ahol a fontosabb helyszínek (szoba, íróasztal, vagy a térképek) és eszközök (kerékpár, autó) bemutatása történik, mert ezek egy külföldi kirándulás vagy "chat"-elés során szóba kerülhetnek a diákok között, s a kép segítségével könnyebb kikeresni, mint külön-külön "kibogarászni"
- az áttekinthetőségben fontos szerepe van (szerintem) a színek használatának, tehát, hogy a keresett szó más színű, mint a többi információ (jelentés, nyelvtani infók stb.)
- a kis nyelvtani összefoglalók és a rendhagyó igék külön feltüntetését szintén nagyon jó dolognak találom
Összegezve: egy nagyon jó szótárnak tartom, amit ha alkalmam van rá ajánlom nemcsak diákoknak, de kollégáknak, nyelvvizsgára készülőknek is!
A kiosztást kollégáimmal elvégeztük.
Köszönöm a lehetőséget, és külön köszönöm még egyszer az ajándék példányt!
További jó munkát kívánok!" (Pécs, 2011. március)

"én – és iskolámból még két tanárnő – a nyíregyházi Kossuth Lajos Gimnáziumban tartandó tanulószótár bemutatójukon vettünk részt.
Mielőtt elmentünk volna, nem is tudtam elképzelni, hogy mit is lehet egy szótárról elmondani, arról hogyan lehet előadást tartani. Majd ott meglepve tapasztaltam, hogy igenis nagyon sok munka van egy-egy szótár elkészítése mögött.

Meg kell mondjam, nagyon meglepődtem, és persze nagyon örültem, hogy ajádékba megkaptuk a tanulószótárat, azóta is nagy örömmel-haszonnal forgatom.(...)" (Nyíregyháza 2011. február)

 

"Örömmel vettem részt a szótárbemutatójukon, s az első benyomásaim alapján az a véleményem, hogy valóban színvonalas szótárakról van szó. A bemutató elindította a fantáziámat, hogyan is tudnám még érdekesebbé tenni a nyelvtanulást a tanítványaim számára." (Szatymaz 2011. március)

 

"A férjem iskolájában volt az önök bemutatója, és ő hozta a szótárt és egyéb kiadványukat. A matricás szótanuló bájos, de én inkább a szótárhoz gratulálnék. Nagyon praktikusan épül fel, jól használható. Mindjárt oda is adtam az érettségire készülő fiamnak, és szerinte is jól használható. Külsőre is tetszetős, nyomdailag is jó. Szerintem használni kellene sok helyen. A saját iskolámban is propagálni fogom!" (Pécs, 2011. március)

 
"A gyerekszótárak nagyon sikeresnek bizonyultak.
Amikor a gyerekek megkapták a szótárakat, mindenhová
szótárral a kezükbe vonultak. Szünetekben is a hónuk alatt cipelték.
Köszönjük a lehetőséget." (2011, Gyöngyöshalászi)
 
"Érdeklődésére válaszolva azt mondhatom, hogy a Grimm tanulói szótár véleményem szerint a jelenleg kapható szótárakat magasan veri (elnézést a kifejezésért). Nagyon tetszik az elrendezése és a tematikus részeknél a 13 éves lányom ájuldozott, hogy milyen hasznosak és jók, bár előbb megvettem volna neki. (Heti 5 órában tanulja a nyelvet.) A gyermekszótárt is be fogom szerezni majd a kisfiamnak, aki még csak 3 éves.
Nagyon ötletesnek találtam a matricás Szóvarázslót is. Én középiskolában tanítok, de a gyerekeket itt is érdekli ez a kiadvány. Magam is javasoltam a használatát, hiszen nagyban hozzájárul a könnyebb szótanuláshoz.(...)" (Győr, 2011. április)

 

Grimm Könyvkiadó Kft. | 6725 Szeged, Petőfi Sándor sgt. 43. | tel.: 62/ 648-152